Legetøj og interiør kan sagtens være produceret på baggrund af naturprodukter - uden indhold af plastik og skadelige stoffer.

Om SerholtLeg

Baggrunden for SerholtLeg er ret simple – når man den ene side står med den faglig viden om kemikalier, processer, arbejdsforhold, miljøforhold m.v., og på den anden side skal ud og købe legetøj til barnebarnet – så siger man uvilkårligt ”det er sku løgn” – det kan man ikke udsætte vores børn for ej heller miljøet og arbejderne, der producerer børnenes legetøj – vi skal være sikker på, at det er giftfrit og produceret under ordentlige forhold.

Når man samtidigt har set at smukt designet kvalitets legetøj og produkter til hjemmet kan produceres på baggrund af naturlige og giftfrie råvarer og ikke mindst efter principperne for fair trade, så er der ikke langt til at opstarte firmaet.

Vi har valgt primært at fokusere på legetøj og interiør produceret på Sri Lanka. Flere firmaer på Sri Lanka har en årelang erfaring med design og fremstilling af denne type produkter. Samtidigt har de fokus på, at der bliver skabt gode arbejdspladser og en god indtægt til primært kvinder ude i lokalsamfundene.

Lidt om råvarerne:

Gentagende gange hører vi om hormonforstyrrende ftalater og andre betænkelige indholdsstoffer i børnenes plastiklegetøj. Der er ligeledes kommet fornyet fokus på plastaffald – bl.a. i form af mikroplast i naturen og plastik i verdenshavene. Derfor ønsker vi alle, at vores børns sundhed og fremtid skal beskyttes mod dette. Selvom det er et beskedent bidrag, så kan man vælge at købe legetøj baseret på naturlige råvarer, så som bomuld og træ. Hvorfor fylde tøjdyr med syntetiske plastfibre når man, som i vore produkter, i stedet kan anvende den økologiske frøuld fra kapoktræet.

Lidt om miljøet:

Bomulden og kapokken der bruges til fremstilling af vore produkter er dyrket efter bæredygtige og økologiske principper. Træet der anvendes er gummitræ, som tidligere blot blev brændt af, når de med tiden ikke længere producerede naturgummi.

Lidt om arbejdet:

Selve produktionen af vore produkter sker efter princippet for fair trade – dvs. medarbejderne ude i lokalsamfundene arbejder under forhold, der lever op til ordentlige arbejdsvilkår og indtægt. Man kan godt argumentere, at det alligevel er lavt set med vores øjne, men produktionen hos fx Barbara Sansoni Design er faktisk opstartet for 60 år siden – netop for, at skabe et arbejde og en fornuftig indkomst specielt for kvinderne.

De produkter vi handler med er samlet set sundere, mindre miljøbelastende og medfører en forbedret økonomi i et af verdens fattige lande. Samtidigt får vi smukke produkter af en høj kvalitet, som vil holde længe.

Hvor kan man købe produkterne:

Med venlig hilsen

SerholtLeg og Design