Viser 1–12 af 30 resultater

Bordløbere – håndvævede og bæredygtige

260,00 DKK inkl. moms

Dækkeservietter – håndvævede og bæredygtige

240,00 DKK inkl. moms

Den tornede øgle – bæredygtigt tøjdyr

255,00 DKK inkl. moms

Legetøj og boligtekstiler er designet og produceret af Barbara Sansoni design på Sri Lanka.
Firmaet blev etableret for ca. 60 år siden af designeren Barbara Sansoni og målet var, at skabe produkter af høj kvalitet produceret på baggrund af bæredygtige naturmaterialer, som bomuld og kapok. Samtidigt var det allerede dengang målet, at skabe arbejde til specielt kvinder ud i lokalsamfundene – fair trade inden det blev et begreb i Europa.

Hvert stykke legetøj er unikt – aldrig to der er helt ens. Al produktion er håndarbejde og farvevalget for det enkelte stykke legetøj foretages af den kvinde, der står for selve syningen. Bomulden er spundet, håndfarvet og håndvævet. Måske finder du på dit legetøj et lille ekstra håndskrevet mærke med navnet på den, der har syet dit tøjdyr.

Farver og design er inspireret af naturen på Sri Lanka. I dag står en række lokale designere bag den stadige udvikling af produkterne, efter Barbara Sansonis grundlæggende principper for miljø og fair trade.

Fyldet i tøjdyrene er økologisk kapok – dvs. frøulden fra kapoktræet, så vi derved helt undgår syntetiske plastprodukter i legetøjet og i miljøet. Kapok er fra naturens side vandskyende og antibakteriel.

Farverne der anvendes er, ud over at opfylde de europæiske standarder for miljømærkede tekstiler, også yderligere testet og godkendt efter de europæiske standarder for indhold af kemiske stoffer, holdbarhed og antændelighed.

Hvert stykke legetøj er unikt, hvilket betyder at ikke to stykker legetøj er ens.

Legetøjet fra Barbara Sansoni er CE-mærket og er godkendt efter de europæiske krav til legetøj.